Dick Erixon (by Timbro bilder)

Dick Erixon (by Timbro bilder)

“Undfallenheten mot islam är grotesk inom vänstern. Hur i hela världen kan kritik i ord och debatt, mot terrorvåld och krav på att stoppa flera våldsdåd, vara mer hatfyllt och farligt polariserande än att muslimer bombar och utför regelrätta attacker mot försvarslösa västerlänningar i Paris och San Bernardino?”  (Dick Erixon)

Ja, det tycker jag är ytterst märkligt. Inte minst för att det beror på att muslimer bombar och utför regelrätta attacker mot försvarslösa västerlänningar som det förekommer kritik i ord och debatt mot terrorvåld och krav på att stoppa fler våldsdåd.

“Medievänstern och vänsterpolitiker tycks leva i en bubbla där muslimer aldrig kan göra några fel, och när bestialiskt våld sker är det vårt, västerlänningarnas, eget fel. Verklighetskontakten är noll.”

Dick beskriver också hur vänstern inte inser att de som islams nyttiga idioter står först att möta samma öde som Sadegh Ghotbzadeh som var ayatollah Khomeini’s vänsterintellektuella alibi under exilen i Paris.

“När Khomeini återvände och tog makten i Iran, utsågs Ghotbzadeh först till utrikesminister. Men avsattes snart, torterades och mördades på Khomeinis order, likt övriga vänsteraktivister som stött den islamistiska revolutionen. Här har ni ert öde, om ni fortsätter lockas att leka med islamister…

Lägg märke till att Khomeini inte var terrorist utan högsta religiösa ledare, statschef, för islamiska republiken Iran, ett av de mest folkrika muslimska länderna. Det är lite svårt för vänstern att hävda att han inte var muslim och inte agerade utifrån vad islams läror säger…”

Obama har mentala låsningar, som tror att skärpta vapenlagstiftningar här hjälper mot terrorism – en livsfarlig, orealistisk inbillning, som Europa nu infekterats av. Han är orsak till att terroristernas krig förflyttats till väst istället för att – något som Bush eftersträvade – tryckas tillbaka och hållas kvar på terroristernas egen planhalva i Mellanöstern.

“Obama drog tillbaka trupperna från Mellanöstern och öppnade därmed fältet fritt för extremisterna. De kunde stärka sina positioner till den grad att de nu börjat föra kriget i väst. Attacker som de i Paris och San Bernardino kommer att upprepas. Antalet terrorister i väst är nu så många att ingen säkerhetstjänst har en chans att övervaka dem alla. Nästa Parisattack kan ske var som helst.

Befolkningarna i väst står utan skydd eftersom våra politiker i sin multikulturella arrogans negligerat hoten mot vår civilisations grundläggande värden om pluralism, yttrandefrihet och demokrati. Islamisterna har vunnit stora globala framgångar under Obamas tid i Vita huset. Frågan är om vi kan stoppa dem eller om väst kommer att bli mer som Mellanöstern med dagliga bomber, blodbad och massmord.”

Sveriges Radio tror att invandringskostnaderna minskar, skriver han också, och citerar en ordväxling mellan SR och Jimmie Åkesson som bevisar den tesen. Läs den. Det hela har betydelse därför att massinvandringen till Sverige tar ifrån oss resurserna för ett bra försvar samtidigt som det till Europa och inte minst Sverige väller in terrorister som kamouflerar sig i och med i flyktingströmmarna

“För mig klarnar det varför journalistkåren är för öppna gränser”, summerar Dick. “De tror helt enkelt att kostnaden för invandring är en engångsutgift i direkt anslutning till att folk anländer på svensk mark, men att den sedan inte kostar en krona i statsbudgeten.
Det är som att journalister tror att vi har ett amerikanskt välfärdssystem där var och en själva sparar till sin välfärd. Men så är det ju inte. Vi är så långt från det man kan komma. Staten lovar ju att försörja alla som befinner sig i Sverige (på laglig väg, och efter Reinfeldts MP-uppgörelse också för de som är här olagligt).”

“Här hamnar vi åter i frågan om politik ska styras av idealistiska utopier som struntar i fakta, eller av en realistisk och pragmatisk politik som tar hänsyn till kostnader och realistiska ambitioner.

Tyvärr är det bara Sverigedemokraterna som finns på realistiska sidan. Alla andra partier och hela journalistkåren finns uppe på små rosa moln. Där spelar kostnader ingen roll. Sådana bekymmer är bara töntiga, tycks de mena. Vi får se vad de säger när notan kommer. För den kommer! Snart.”

Vi måste rösta bort riksdagspartierna, de är farliga för Sverige!

“Journalisten Lasse Granestrand har skrivit en bok om flyktingpolitiken och summerar i debattartikel, Flyktingfrågan misskött av politiker och medier:

Varje individ på flykt väcker berättigad empati. Men av politiker och medier krävs också rationalitet.

Vi behöver en human, rättssäker, hållbar, långsiktig och folkligt förankrad integrations- och migrationspolitik. Både hjärta och hjärna.

Nu är U-svängen gjord och alldeles för många rikspolitiker och reportrar försöker glömma vägen hit.

Jag skrattar när jag läser detta. Vilka krav han har! “Rationalitet”. . . och ”hjärna”.

Vi har inte sett ett uns av någondera i ett årtionde i migrationsfrågor. Bara fåniga anklagelser om rasism och främlingsfientlighet så snart någon sagt något som inte överensstämmer med utopisk idealism. Det finns ingen “hjärna” eller “rationalitet” i svensk samhällsdebatt. Bara en massa idioter som tror sig själva vara Jesus — med andra människors välfärd som pant.

Svenska etablissemang i politik och media är färdiga för dårhuset. De klarar inte av att se verkligheten sådan den är. De lever i en Alice i Underlandet-mentalitet som utsätter landet för enorm risk att under nästa år kollapsa i anarki. Ja, när de hundratusentals nyanlända kräver mer än tak över huvudet börjar den verkliga utmaningen. Det vi sett hittills är ingenting i jämförelse med vad som väntar månaderna och åren framöver.

Det tragiska är att alla etablerade partier varit lika galna. Jag anser inget av dem dugliga nog att återväljas i riksdagsvalet 2018. Allihop borde åka ut, om det är kompetens, ledarskap och duglighet som avgör. Flera av partiföreträdarna har öppet sagt att de “inte vet” vad de ska göra. Ja, men avgå då!!! Varför ska Sverige styras av en politikerklass som är så oduglig att den inte vet vad den ska göra i det kaos som helt och fullt är självförvållat genom passivitet.

I Italien röstade man 1994 bort Socialisterna och Kristdemokraterna, som varit regeringsbärande partier sedan andra världskriget, från parlamentet. De försvann. Puff! Borta. Deras oduglighet gjorde att de upplöstes. Där är vi nu när det gäller svenska etablerade partier.

Se mer om partisystemets oduglighet: Sverige behöver nya partier, (2013) Vad svensk politik saknar: civilitet i global era (2013), En spricka i åsiktskorridoren (20 sept 2015)”

*** **

Det är intressant att ta del av Dick Erixons politiska analyser, just för att han inte är Sverigedemokrat – så vitt jag vet.

Dick-Erixon

Dick Erixon

Dick Erixon, folkbokförd Dick Harry Eriksson, född den 16 juli 1962 i Stockholm, är en svensk författare, skribent och borgerlig debattör. Han har tidigare varit bland annat ekonom inom Röda korset, aktiv inom CUF och sjukvårdspolitiker för Centerpartiet, utredare i Näringslivets medieinstitut 1994-95, projektledare vid Näringslivets Tankesmedja Timbro 1995-97 och ledarskribent i Finanstidningen 1999-2002.

Erixon var starkt kritisk till partiledaren Olof Johansson och samarbetet med Socialdemokraterna och är sedan slutet av 1990-talet inte längre medlem i centerpartiet. Erixon kandiderade i valet 2002 för Fria Listan, ett partiinitiativ byggt på klassisk liberalism. 2007 valdes han till ordförande för Medborgarrättsrörelsen.

Erixon är mest känd för att driva en av Sveriges första och mest inflytelserika politiska bloggar. Där har han utmärkt sig med sitt starka stöd för Bush-administrationens utrikespolitik. Erixon driver tesen att frihet är det överordnade värdet, varför man ibland måste gå i krig för att avväpna diktaturer. Politiskt definierar han sig som borgerlig debattör och undviker andra etiketteringar (men har sagt att “libertariansk kommunitarism ligger honom nära, och han kan betecknas som neolibertarian). Hans stora förebild är Vilhelm Moberg.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a reply

required

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.