Utan snus försmäktar vi på denna ö, sa Pippa Långstrump.

-Så jävla fräckt!
Ja, det var det faktiskt. Nyligen fick vi klart för oss att staten ämnade beskatta råtobak på samma vis som cigaretter och att det inte längre skulle löna sig att mala tobak och rulla cigarretter själv. Inte bara det, man tänkte sluta tillverka alltihop och sälja. Hur många råtobaks-bolag har gått i konkurs på detta? Bra jobbat. Detta visste vi inte om så vi hann planera och hamstra för flera år.

Det var i sista minuten jag hittade de sista 10 kg (av min sort) som fanns kvar i lager. Där försvann 2000. Jag köpte även filterhylsor för 100 spänn. Pank blev jag. Dessa plötsliga utgifter hade jag inte alls räknat med. Vi trodde det var snuset som var i farozonen!
Nu har vi åtminstone råtobak året ut, för två storrökare. Men vad gör vi sedan?
Att köpa cigarretter är helt otänkbart, det är för dyrt. För mig återstår bara att sluta röka, vilket jag tycker är för jävligt – visserligen har jag planerat sluta röka, men när jag vill. Inte när staten tvingar mig. Jag försöker alltså ändra hela inställningen till min livsstil här för att inte gå under i bitterhet.

Maken har det enklare, för han är beredd att gå över till snus istället. Det är inte heller med frivillighet, men det är åtminstone ett överkomligt utbyte.  Om man nu tycker om snus, och han tycker det är helt ok.  Kul för honom, liksom. Något som är bra är dock att de har nikotinfria alternativ, så han kan gå över till den mer hälsosamma linjen, han också. Frivilligt eller inte. För det blir ju så: om den ene slutar, så kommer den andre göra det också. Även om det sker på olika sätt.
Jag köpte pipor för flera tusen förra året att ha med i bug out packningen, vilket just nu syns mig som bortkastade pengar. Vad ska jag röka i dem? Hö? Snus?  Jag gör mig antagligen onödigt stora bekymmer, för jag kommer antagligen inte ha tid att röka. Alls.

Print Friendly, PDF & Email
Posted in: Blogg.
Last Modified: februari 26, 2018

Leave a reply

required

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.