LO har åstadkommit en artikel i VF.
“Alla vet att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti med rötterna i nazismen, även om de numera bytt ut armbindlarna mot kostymer.” (VF)

SD har aldrig haft armbindlar, men det hade säkert ditt part (S) som existerade på den tiden och försåg både Hitler och resten av Europa med rasbiologiska idéer. ORKA. Föreställer detta socialdemokraternas kapacitet anno 2015?
I så fall är den kapaciteten en spegelbild av SVT-debatten mellan LO-pampen Karl-Petter Thorwaldsson och Jimmie Åkesson, där LO på sin Facebook-sida redigerade bort alla Åkessons kommentarer och ljög om att han inte hade några svar.
LO måste tro att det inte fanns en enda medlem i Sverige som hade sett debatten i TV själva och kunde avgöra vilken förljugen version LO publicerade. Kritiken blev heller inte nådig.


“Debatt om SD:s nedskärningar i välfärden. 
DELA! Se när Karl-Petter Thorwaldsson pressar Jimmie Åkesson om SD:s nedskärningar i välfärden.” (Länk)

Här är den riktiga debatten, där Åkesson gör rent golv med Thorwaldsson:

Ni är pinsamma, LO!
“Det är inte den nedspydde som är sjuk, utan den som spyr”. Om man känner att man måste förvränga eller ljuga om en motståndares politiska verksamhet för att stärka välfärden för att framstå som bättre, borde man inse att man står för fel politik. Lo kan bara få bättre politik än andra partier genom att driva en bättre politik, inte genom att ljuga om andras.
Det är lika meningslöst som att satsa hela sin politiska existens på att vara mot andras politik och bara framhäva nackdelar med andras politik, eller hitta på nackdelar,  istället för att lägga all energi på att vara för sin egen politik och informera om varför

“Visst stinker det dubbelmoral när man ständigt hör ordet rasist och nazist från folkvalda som är medlemmar i partier eller personer som röstar på partier som verkligen har mörkbruna rötter. Partier som lät Hitler härja fritt i Sverige.
Partier som 1938 krävde att Tyska Riket skulle stämpla alla judiska medborgares pass med ett J.
Partier som, trots löfte, vägrade hjälpa Finland mot Sovjet.
Partier som godkände export av maskiner och järnmalm till Nazityskland ända fram till 1944.
Partier som tackade Hitler när han invaderade Sovjetunionen.

Partier som registrerade och förföljde antinazister i Sverige.
Partier som var för interneringsläger för oliktänkande, typ antinazister och fackföreningsledare, i Sverige.
Partier som skickade tillbaka tyska judar, som hade sökt skydd i Sverige, till Nazityskland.
Partier som föreslog att Hitler skulle få Nobels fredspris.
Sveriges hjälp till Hitler förlängde kriget med minst ett år och många miljoners död i onödan. Allt för att hålla Sverige utanför.

Listan på hur dessa partier samarbetade med nazisterna kan göras hur lång som helst. Och ändå har deras medlemmar mage att kalla andra för rasister och nazister… Skrämmande!… Kan det bero på att de inte kan läsa? Eller vill de inte inse att de är värre än alla andra. De ljuger och förnekar nämligen… Fy fan!” (Jan Christensen, frilansskribent och författare)

Det är det sista som finns att säga i kategorin pajkastning. Låt oss överge detta och förhålla oss till samtiden.

 

Med hjälp av SD stoppade alliansen socialdemokratiska förslag om bättre sjukförsäkring, rätt till heltid och tryggare anställningar. Och det var med SDs röster som den S-ledda regeringens budget fälldes förra året, vilket bland annat innebar ett nej till höjd a-kassa.

Lo låtsas helt enkelt som att sverigedemokraterna inte har besvarat samma frågor åtskilliga gånger. Varför ställa samma frågor om och om igen, när ni ändå inte tar till er svaren? Ni är oemottagliga för argument, ni hör dem inte, och upprepar samma frågor gång på gång.  Ni har så dåliga uppslag att ni på given signal postar identiska insändare i varje distrikts lokaltidningar. Den här inräknad.
Svar: inget av regeringens goda förslag har minsta potential att kunna genomföras i verkligheten så länge regeringen bedriver den resursslukande migrationspolitiken. Att rösta med förslaget skulle helt enkelt innebära att regeringen tvingades svika ännu fler löften, för förslagen kunde inte finansieras.

Detta har vi svart på vitt idag, när regeringen inte har råd att upprätthålla landets mest basala funktioner – skola, säkerhet och vård..  Eller menar LO att regeringen att de i tider när skatter chockhöjs på allt och lån tas för mångmiljarder enbart för att finansiera fortsatt massinvandring året ut, hade tänkt infria löften till sina väljare som inneburit höga statliga kostnader som bättre sjukförsäkring, tryggare anställningar och höjd a-kassa?

SD gjorde er en tjänst. De gav er egentligen alibi för att slippa ta tillbaka ännu fler förslag och löften som ni i verkligheten inte kunde finansiera.  Vården går på knäna i Sverige och personal sägs upp överallt. I Värmlands landsting måste 380 miljoner sparas och det betyder i första hand att 300 anställda sägs upp, bara där, vilket sparar 150 miljoner. Socialdemokraterna är partiet som föreslår ännu mer indragningar! Utom på det område som skulle utgöra all skillnad för Sveriges välfärd och för ett intakt, fungerande bistånd till de som verkligen behöver. Lo måste inse att den spelade humanismen är genomskådad och är så illa hanterad med att den utmynnat i raka motstasen.

Hur kan LO med facit i hand på vad deras politik har lett till fortsätta tjata om tryggare anställningar, rätt till heltid och höjda a-kassor?  För vilka pengar?
Detta förutsåg sverigedemokraterna som trots att förslaget innehöll deras hjärtefrågor, som de i normalfall skulle ha gett sitt stöd, förutsåg detta.  Och det värsta för socialdemokraternas anseende är att det inte har varit svårt att förutse en systemkollaps som är naturlig följd av 10 000 migranter på en enda vecka. SD vill samma saker; skapa anställningstrygghet, höja a-kassan med mera med mera, med den skillnaden att SD kan finansiera sina förslag genom att utgå från och agera efter verkligheten: kraftigt minska invandringen som slukar varenda samhällsekonomisk resurs och är grundorsaken till att Sverige idag lever i kaos.

Kan vi hädanefter slippa läsa fler fåniga frågeupprepningar och förvänta oss mognare, och framförallt mindre fientlig och mer realistisk attityd i samhällsdebatten?  Hela svenska folket väntar på att regeringen ska ta ansvar som de inte tar. Socialdemokraterna har dragit in Sverige i en systemkollaps och det enda de prioriterar i den situationen är att motarbeta sverigedemokraterna som är det enda partiet som inte bär ansvar för eller har bidragit till situationen. Bete er som vuxna människor.

 

Vi har därför två frågor till SD i Värmland:

Hur många undersköterskor, vårdbiträden och barnskötare vill ni säga upp här i Värmland fram till 2019?

Vårt mål är ett starkt välfärdssamhälle skriver ni på er hemsida På vilket sätt blir välfärden starkare genom att det blir färre anställda i äldreomsorgen, skolan och vården?

Jag kan ju svara så här, utöver utläggningen innan, att i egenskap av undersköterska skulle det aldrig falla mig in att sympatisera ett parti som jag ens misstänkte att detta skulle innebära uppsägningar av min egen yrkesgrupp. Det är därför jag inte är socialdemokrat.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a reply

required

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.