*

*

Det är lätt att känslomässigt dras med och önska öppna gränser för flyktingar. Alla har rätt att fly och försöka skapa sig än bättre tillvaro än den de har, om de nu lever under all anständighets gräns. Men strikta undantag görs inte för kriminella som flyr (läs: smiter) för att undvika rättvisan i sina hemländer och för bidragsbedragare. Godheten har blivit ett allvarligt säkerhetsproblem.

Alla har rätt att fly
Många av folkvandrarna utnyttjar flyktingkaoset för att smita in i Europa under falsk flyktingflagg. Vi läser om IS-terrorister som avslöjas på bar gärning med att försöka passera som flyktingar, men hur många undgår upptäckt?
Vi läser också dagligen intervjuer med flyktingar som bara genom sina utsagor röjer att de inte är flyktingar med bristbehov utan bara vill till Europa för att tillskansa sig bekvämligare levnadsstandard som ska betalas av andra.
De kriminellas rättigheter att få skydd undan rättvisan i ett tillflyktsland hoppas jag saknar all diskussionsgrund.

Journalister utan gränser
Bortglömda i godhetspropagandan är Läkare utan gränser som gör verklig nytta på plats med humanitär medicinsk katastrofhjälp till människor som saknar hälsovård på grund av social eller geografisk isolering.
Bara i år har regeringen tagit drygt 8 miljarder från biståndet till de värst drabbade med dödliga bristbehov för att täppa till ett par hål i den svenska flyktingmottagningens stinkande Schwitserost, där välnärda välfärdsmigranter från säkra länder prioriteras högre än allt annat.

Svenskarna ska maka på sig
Dispatch skriver att Expressenjournalisten Anna Dahlbergs ledarartikel kan ses som en testballong. Anna Dahlberg föreslår att svenskarna ska ”maka på sig” och ”lämna över nycklarna till sina hyresrätter till bättre behövande”. Hur reagerar svenskarna på detta, eller har de slutat läsa propaganda om hur mycket mindre värda de är i förhållande till andra befolkningar?

Det är horribelt. Regeringen samarbetar med medierna om att förmå oss lämna över våra egna bostäder till flyktingarna som behöver dem bättre. Vem behöver en bostad bättre än någon annan?
Ju längre tiden går och ju flitigare regeringen “förklarar sin politik” för medierna, som i sin tur undervisar oss i hur vi ska styra våra känslor åt ideologiskt “rätt” håll efter ett självutplånande godhetsmönstret, desto snabbare utför går det.

Det är bisarrt.
Vi har varken en regering som prioriterar vår säkerhet och skyddar oss eller mediekår som granskar den och varnar oss.

Många av oss saknar bostäder redan nu på grund av förtur till den extrema invandringspolitikens nya värdegrundsmakare, men de kommer naturligtvis inte ge sig förrän vi är hemlösa allihop och satta i betältade överlevnadsläger i vårt eget land.  Till och med där kommer taggtrådarna skyltas omkring oss med varning för ondskan, missunnsamheten och rasismen.
Man märker väldigt tydligt hur de etablerade partierna prioriterar och vad de menar med allas lika värde när man ser våra tandlösa frysande hemlösa, långtidsarbetslösa utan a-kassa eller en enda skattefinansierad ersättning och fattigpensionärer som alla betalar hela avgifter för välfärdstjänsterna, eller blir utan.  Pensionärerna vräker man eller nekar boendeplatser för att istället satsa på det lukrativa och 100% skattefinansierade migrationsverkets klientel.

Och vilka är de bättre behövande som kommer för att göra anspråk?
UNCHR: majoriteten “flyktingar” rapporterade att de har lämnat Turkiet på grund av arbetslöshet och brist på ekonomiska bidrag.

367,902 människor kommer illegalt över Medelhavet till Europa hittills i år. 72 procent är män.  60 procent uppgav att de hade tillbringat tid i Turkiet (31 procent svarade inte på frågan), antingen på hotell eller hospice.  Hotell är väl gratis?

När media kablar ut foton på en treåring som drunknat reagerar folk med empatireflexer, skrev en panikslagen fb-vän. Jag håller med. Allt konsekvenstänkande är som bortblåst. Varför reagerade ingen värre på det faktum att terrorister halshugger barn, att homosexuella stympas och kastas mot döden från höga hus, eller att kristna bränns levande? Kanske för att medierna inte kablar ut dessa bilder åt folket och låtsas som om de inte existerar. Det är fel målgrupper som far illa.  Fel religion, fel politisk åsikt, fel etnicitet, fel hudfärg….
Den som tiger samtycker, heter det, och det är vad den falska medmänskligheten i den massmediala eliten gör när det gäller i huvudsak islamska brott mot kristna. Man väljer ut omvända förhållanden där färgade, icke västerlänningar, judar eller kristna är förövare och muslimer – till och med islamister – är offer.

De väljer sida och det är inte svenska befolkningens. Inte den befolkning som betalar deras skattefinansierade public service plattformar. Normalt kallar man detta för att bita handen som föder och det brukar gå illa.
Vi är ett land byggt på kristna och nordiska värderingar. Det är dessa synsätt som skapat vårt välstånd och särskilt svenskarnas oerhörda förmåga att alltid vända andra kinden till vid oförrätter, men allt detta väder etablissemanget ryggen åt och föraktar. Det är förräderi. Vi har tack vare medierna varken frivillig och ömsesidig religionsfrihet eller en demokratiskt sund uppfattning om grundlaga politisk åsiktsfrihet i det här landet längre, och det är agendajournalisternas förtjänst. Majoriteten av dem är miljöpartister, vänsterpartister och socialdemokrater.

Dick Erixon skriver att vägen till helvetet är stensatt med goda föresatser.

 

De godaste politiska ambitioner har ofta resulterat i fruktansvärt lidande. Sovjetkommunismen lovade alla tänkbara rättigheter till alla, men slutade i förtryck, våld och död. Mao Zedong lovade självförverkligande och kulturell utveckling genom kulturrevolutionen, men det slutade i förtryck, svält och död.

Nu är godhetsapostlarna i farten igen. Alla som vill ta sig till Europa ska få göra det. Inga lagar, inga gränser, inga kontroller, ingen säkerhet ska få stå i vägen. De så innerligt goda ambitionerna räcker. Varför skulle vi behöva ha några regler? Tyvärr dras liberaler, kristna och socialister alla med i en förblindad ambition att vara god, men där man lämnat hjärnan och förnuftet utanför.

Detta är vägen till anarki och sammanbrott för Europa.

Alltihop är kryddat med inte så lite hyckleri, så som godhet betald av andras uppoffringar alltid är.  (Läs hela!)

Flyktingar har drunknat förut. Det drunknar barn i svenska sjöar varje år av försummelse, olyckshändelse eller värre skäl, utan en tidningsnotis. Det dör barn av värmeslag i bilar; tonåringar, unga vuxna och försvarslösa barn och äldre mördas och misshandlas brutalt, ofta till döds. Här i Sverige.
Det exploderar handgranater på vanliga gräsmattor. Näst gång kan ett barn tro att det är en leksak och plocka upp den. Här i Sverige.

Men det är just nu, efter sverigedemokraternas framgång i opinionsundersökningarna och efter att Jimmie Åkessons folkligt engagerade sommartal 29/8 (som drog över 2000 åhörare bara på plats medan statsminister Löfvén bara lockade 3-400 personer), som det plötsligt blev oerhört viktigt att få sverigedemokraterna att dels framstå som okänsliga och onda (ett dåligt val för goda människor) och dels vända bort uppmärksamheten från dem.

Nu ska alla skänka pengar och saker till flyktingarna som kommer.
Folket ska tro att alla är som den drunknade 3-åringen; drunkningshotade utan just vår hjälp eller på annat sätt förföljda och trasiga som människor. Alla ska tro att det inte räcker att bara skänka på distans utan få en uppfattning om att alla dessa tusentals, miljoner människor måste ges fri lejd över alla gränser för att komma in i Sverige och fortsätta sina liv på skattebetalarnas bekostnad för att alls kunna överleva.

När man med panikrapporter och chockeffekter väl övervunnit svenskarnas solidariska, gränslösa välvilja på sin sida, så började rapporteringarna slappna av och en efter en började notera att de flesta faktiskt inte var några stackare som var på väg.
De var välklädda och tillhörde över- och medelklass
De kastade mat och rent vatten som erbjöds dem (köpta för insamlade pengar till den “goda” flyktinghjälpen. Skänk bidragen till cancerfonden eller läkare utan gränser istället, eller spola lika gärna ner dem i toaletten – “flyktingarna” är inte tacksamma.
De hungerstrejkade
Många av dem gjort IS-tecknet
De gav sig på lokalbefolkningar och var aggressiva och arroganta
Somliga vill inte registreras – ens i Sverige – för de är så klart terrorister
En container med påstådda förnödenheter till flyktingar i Grekland visade sig innehålla vapen och ammunition
IS deklarerade att de smugglade in terrorister i Europa med hjälp av flyktingkasoet
Intervjuade “flyktingar” tillkännagav att de vill till Sverige för bidragens skull, många har låtit inbilla sig att de alla skulle tilldelas lyxvillor
De befann sig i Tyskland och Danmark, säkra demokratiska länder, men ville ändå vidare till Sverige, för i Tyskland och Danmark bidragsregler var begränsade?

När folket fick smälta första dramaturgiskt arrangerade chocken (genom mental krigförande medieexponering) i den lille pojkens tragiska död, började fiska ögon notera att den drunknade pojken – som öppnade dörren till vad som pågår nu – var välnärd och har propra kläder. Man blev också bekant med att pojkens far levde i Turkiet sedan flera år, men riskerade familjens liv för att komma till Europa för att få gratis nya tandimplantat. Enligt utländsk media säger de överlevande att pappan själv var en av människosmugglarna.

Vilka tandlösa svenskar får gratis svindyra tandimplantat, ens om de har betalat skatt i landet större delen av sitt liv? Vilka hundratusentals hemlösa svenskar får hus?

De kommer i tusentals, för Lövén har låtit journalisterna besluta om invandringspolitiken. Ren anarki väntar.
Ingen vet vart “flyktingarna” ska ta vägen, för det fanns inga bostäder innan de kom heller. Inte ens våra svenska studenter vet vart de ska bo för att kunna utbilda sig. Än mindre vet ungdomarna hur de ska kunna flytta hemifrån. Våra äldre tvingas bo kvar hemma med livhotande och hälsofarliga demenssjukdomar, tillsynskrav, handikapp och underfunktioner, eller får flytta hem till sina anhöriga, för våra äldreboenden görs om till flyktingboenden och hemtjänstpersonalen är underbetald och underbemannad- för kommunerna har inte råd.   Sjukhus och vårdcentraler läggs ner, eller underbetald sjukvårdspersonal slutar. Nu blir Sundsvalls sjukhus av med sjuksköterskorna, över hälften har sagt upp sig.

Varför har så få ägnat en enda tanke på orsaken? Varför har det behövt gå så här långt för att folk ska börja fatta sambanden mellan landets fria fall mot konkurs med en extremt hög och riskabelt snabb invandring från dysfunktionella länder, där inte ens hälften har asylskäl eller vare sig har utbildning eller vilja till att arbeta? Varför tillåter vår regering att människor från andra länder belastar landet på ett så extremt vis att de tränger ut den egna befolkningen med självklar förtur till sitt eget lands arbeten, välfärdstjänster och bostäder?
Humanitär stormakt?

Folket noterade mer och mer
De som kommer från Syrien är inte nöjda med Tyskland. De är inte nöjda med Danmark. De är inte nöjda med annat är kravlöst överflöd på det sätt de tror att svenska befolkningen själva lever och täljer gratis förmåner ut tomma luften – just i Sverige.
De sju partierna som dominerar politiken, och stänger ute det idag största svenska partiet från medbestämmande och inflytande, måste börja använda hjärnan och ta det ansvar som hittills bara varit fagra med totalt innehållslösa ord.
Vad ni tvingar svenska befolkningen att försörja och tolerera vilken behandling som helst från handlar om ekonomiska migranter och inget annat. Flyktingar är sådana spillror som sitter fast i lägren i närområdena, eller befinner sig i social och geografisk isolering utom räckhåll för bistånd – som svälter och törstar ihjäl av bristbehov.

Vi har en inhemsk katastrof runt hörnet i Sverige. Ser våra politiker att vi inte kan ta emot fler människor, helt oavsett under vilka premisser de kommer? Det som skrämmer allra mest är att man helt och hållet ignorerar detta ödesfaktum att terrorister väller in i landet. Ingen skyddar och vaktar våra gränser, inga kontroller sker. Gränserna är friktionsfria vändkors rätt in i landet och ut bland en försvarslösa allmänheten. Hur många fler IKEA-mördare och våldtäktsförbrytare tänker regeringen släppa fria bland oskyldiga människor?
Eftersom praktiskt taget alla har kastat sina pass och papper kan myndigheterna inte kontrollera vilka som tränger sig in i landet. Det är dags att stänga gränsen, om än temporärt, för att ge oss tid och andrum att reda ut det kaos vi har. Fortsätter vi som vi gjort i flera decennier så kommer det gå åt helvete. Stefan Löfven har kopierat Merkel och Hollandes migrationsprogram; de bildar Europas skräckkabinett och kommer  – om de får sin vilja igenom – vara vållande till oöverskådligt lidande. Inte bara i sina hemländer utan i hela Europa.

5 kvinnomord på två dygn 9-10 september 2015
En enig riksdag beslutade 1975 är Sverige skulle bli mångkulturellt utan att tillfråga folket. De enda som inte bä skuld i beslutet är sverigedemokraterna som bildades 1988. Ett annat är miljöpartiet som bildades 1981, men som i motsats till sverigedemokraterna anslutit sig till mångkulturella idén fullt ut och i så extremistisk utsträckning att de idag borde skifta namn till invandringspartiet. De har mantlat medansvaret så till den grad att de idag bär det mesta ansvaret genom att vara det parti som båda senaste regeringarna låtit bestämma över Sveriges ödesfråga. Resultatet är känt.

Antalet anmälda mord-/dråpförsök, totalt år 1975: 170.
Ifjol : 792

Antal anmälda våldtäkter, totalt år 1975: 768 varav 118 “överfallsvåldtäkter”
Antal anmälda våldtäkter, totalt år 2014: 6 697 varav 854 “överfallsvåldtäkter”

Karl-Olov Arstberg skriver om när media kraftsamlar för att medborgarna ska öppna sina hjärtan och plånböcker för migranter och asylsökande. Att man bör “ha klart för sig att ingenting av det som skrivs i tidningarna, sägs i radio och visas i teve bara är saklig information. För vartenda inslag har det suttit redaktioner och valt vad de vill visa, samtidigt som de valt bort annat material. De har skickat ut reportrar för att samla in material som passar samman med deras budskap.”

Floskler om att “ingen människa är illegal” om illegala invandrare är inga argument utan effektsökande ordridåer som handlar om känslodesorientering. Det är oseriöst. För att urholka allmän rättstillämpning helt kan man annars påstå att “ingen människa är kriminell” när man korrekt benämner en kriminell person av valfri börd. Det är närmast kutym att folk som har fått avslag på asylansökan stannar kvar här illegalt. Varför har vi lagar och regler om de inte efterlevs?

För debatt och seriöst intresse av att motverka konsekvenserna av omfattande illegal invandring och människosmuggling  kvalificerar sig endast ett faktum om att människor ansvarar för sina egna handlingar – lagliga eller olagliga- och det är dessa som ligger till grund för hur de beskrivs och ingenting annat.
Har man invandrat till ett land på olaglig väg, oavsett skäl, ska man utvisas och människosmugglare straffas. Om inte alla samarbetar i detta och inte anger olaga intrång i landet och smugglare till polis, som i sin tur måste göra sitt jobb helt frånsett vad aktivisterna tycker om lagen, är man passivt medskyldig till konsekvenserna för befolkningen.

“Vad Reinfeldt inte lyckades med i sitt ”öppna era hjärtan-tal” är media på väg att göra. Att bereda vägen för en invasion.” Det säger Gunnar Sandelin, journalist och socionom och och tidigare presstalesman för Bris, i artikeln “En samlad aktion.

Nu utnyttjar både medier, rödgröna aktivister och politiker ett fåtal verkliga flyktingar för att dra lycksökare och våldsmän över samma kam. I missriktad godhet går det minsann att dra alla över samma urskiljningslösa kam.

11988474_419777911561596_4274801474868588988_n

Folkföraktande demokratisyn
Dispatch
 avslöjar hur regeringens folkföraktande demokratisyn går ut på att lura medborgarna med hjälp av medierna
:

“Regeringen har regelbundna möten med de största mainstream-medierna där de ”förklarar” sin politik. Man kan också tolka det som att regeringen instruerar journalisterna om hur de ska beskriva regeringens politik så att folket accepterar den. Stefan Löfvens pressekreterare Erik Nises förklarar hur det går till:

Dispatch: Borde inte regeringen samverka mer med pressen? Det är ju de stora tidningarna Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter med flera som kan föra ut informationen till många människor …

Erik Nises: ”Jo, vi har redan regelbundna träffar med pressen, och delar ut informationsmaterial till dem. Men den svenska pressen har ju integritet och det är svårt för oss att få dem att föra ut vår linje. Men vi försöker så gott vi kan att beskriva de utmaningar vi står inför.”

Dispatch: Lyckas ni då?

Erik Nises: ”Ja, i morse hade vi till exempel en pressträff där vi förklarade Stefan Löfvens linje inför mötet med Angela Merkel i morgon. Vissa av journalisterna visar upp en hög kunskap, andra är inte så kunniga.” ”

De minst medgörliga är “okunniga” på svensk nyspråk. Vad har man för politik och statsminister, som måste “förklaras” av en stab uppfostringsmarionetterna i media för att folket ska begripa att vanvettet, tjänar ädlare syfte än vad de ser med sina egna ögon.

Som skattebetalare ställer jag inte upp på den här fördelningen.
Sverige lägger 34,3 miljarder kronor på att hjälpa de asylsökande som lyckas ta sig Sverige själva, medan vi lägger 128 miljoner på människorna i flyktingläger utanför Syrien och inte har någon förflyttningsmöjlighet.  (Vem hjälper vi egentligen?)
Som skattebetalare ställer jag inte upp på den här fördelningen. Finns det någon seriös människa som gör det?  Jag anser att befolkningen har demokratisk rätt att få folkomrösta i de här frågorna.

Det finns inga skäl att anta att majoriteten stödjer dessa missriktade insatser till ekonomiska, sociala och kulturella men för både landet, folket och de människor som är i större behov av hjälp, både inrikes och i svältdrabbade områden, än insmugglade “flyktingar” (vilket är olagligt) och välfärdsmigranter.

Om Sverige hade följt utlänningslagen och fört en ansvarsfull migrationspolitik under de senaste decennierna, skulle vi idag varit tillräckligt resursstarka för att tåla en flera år lång sjuhelvetes anstormning av skyddsbehövande – äkta eller ej.
Som det ser ut nu har försvaret bara råd med vägbommar och spikmattor för att skydda oss när plundringen börjar. För det kommer utbryta missnöje när tusental och åter tusentals “flyktingar” inser att de inte får några hus och gigantiska bidrag på fickan. Fönstergallren får vi bekosta själva.
Ja, jag är cynisk – mot det politiska etablissemanget som beviljar denna utveckling. Det är hårresande! De vet inte vad humanitär hjälp eller solidaritet betyder, och det är vad folket upptäcker nu.

Sverigedemokraterna har återigen blivit landets största parti med 26,5% i Sentio. Socialdemokraterna ligger 2,4% efter och miljöpartiet är nära riksdagsspärren. Gode gud, låt dem försvinna ur politiken, vi går under!

“Sverige åsidosätter sina förpliktelser”, skriver Stefan Torssell. “Situationen är allvarlig. För att vi ska klara av nuvarande utvecklingen måste Sverige bygga ett nytt Norrköping varje år för att människor inte ska behöva sova på vindsloft och i rännstenar.  Ingenting har makthavarna planerat för.”

De flesta saknar asylskäl.
Inte helt sällan är de nyanlända välnärda, välklädda och redan vid ankomst helt på det klara över vilka överdrivna välfärdskrav de ska ställa på en – för egen del – allt fattigare ursprungsbefolkning, men som stat och media kamouflerar med flyktingbeteckningar.

Bara ett fåtal har äkta asylskäl. Trots att man vet detta väljer man att dra varenda en som sätter sin fot i Sverige över samma kam. Det är enda gången det är tillåtet att göra det.

Det är ingalunda en ny flyktingkris som man blåser upp  nu i tungt skattefinansierad public service, den har pågått i flera år. Man hetsar upp och aktualiserar krisen maximalt i syfte att överraska och köra över en mentalt oförberedd befolkning för att snabba på genomförandeplanen med att öppna gränserna för fri invandring, vilket vårt system i princip redan medgett genom att inte ha följt utlänningslagen. Men efter sverigedemokraternas explosiva framgångar i opinionen är den hårslitande desperationen ett faktum.  Det slutar naturligtvis med katastrof.

– Om Sverige tog emot som Tyskland gör i proportion till sin befolkning skulle vi bevilja 4841 uppehållstillstånd istället för 2014 års 30650.

– Om Tyskland tog emot som Sverige skulle de bevilja 256 772 uppehållstillstånd i stället för 2014 års 40 560. (Ivar Arpi)

Uppgifter:
De största mottagarländerna för syriska flyktingar är relativt sett fattigare länder i närområdet. Libanon har tagit emot närmare 1,1 miljoner, Jordanien omkring 600 000, Irak 225 000 och Egypten 140 000. Dessutom har Turkiet tagit emot över två miljoner flyktingar.

Kanske tror man att massinvasion ger dem ett nytt väljarunderlag, ett nyanlänt underlag som med alla normala moraliska mått inte ens skulle få rösta om ett land som de ännu saknar lojalitet och välvillig relation till. Men etablissemanget gör en missräkning. De glömmer bort att de flesta generationsinvandrare, och många nyanlända, kommer från starkt nationalistiska länder där man sätter stolthet och ära i att försvara sitt hem och fosterland.
Därför växer sverigedemokraterna också bland utlandsfödda. De politiskt medvetna uppskattar inte de etablerade partiernas bristande respekt för sitt eget land och dess folk. De är här för att de har sett vad sparkar nedåt leder till och identifierar signalerna snabbare än de konfliktoerfarna svenskarna själva. Dessa välinformerade och ofta arbetssamma invandrare  sluter solidariskt upp bakom folket. De vill inte heller se det land de investerat sina liv i gå under av ansvarslös överinvandring. Hotet mot deras egna intressen ökar, precis som mot svenskarnas.

De aktuella mode-flyktingarna – på sin väg mot Sverige – beskriver sig själva i handling och attityd på ett sätt som inte rör en normal människa i ryggen utom i negativ mening. Svenska journalister och politiker gör sitt bästa för att undanhålla alla dessa fakta för att istället utsätta oss för illa regisserad verklighet med emotionell utpressning i vilken de tvingar på oss deprimerade bilder och avväpnade livsöden som påfallande ofta saknar all verklighetsbakgrund, eller bara är en del av hela sanningen.

Till och med banker missbrukar sms-tjänsten ämnad för viktig kontoinformation för skicka tiggarsms till sina kunder med information om hur de ska bidra till flyktinginsamling. Inte ett sms utan flera. När man ursinnig försöker avregistrera tjänsten enligt medföljande nummer och anvisningar, så kommer sms:n i studs därför att den möjligheten i realiteten inte finns aktiverad.

Av alla de exempel som Statsminister Stefan Löfven valde att hänga upp sitt tal runt valde han det minst lämpliga av alla. En hel värld har sörjt den drunknade pojken. En halv värld har tagit del av faderns och familjens historia. De kom från ett ”säkert land”, där de levt i minst två år, i form av Turkiet men i form av sitt ursprung, Syrien, hade de möjlighet till en alternativ framtid än den som Turkiet kunde erbjuda dem. […] När Stefan Löfven, och hans talskrivare, hänger upp sitt tal kring en drunknad pojke som kommer från en familj som sannolikt skulle skickats tillbaka till Turkiet eftersom Turkiet är ett per definition ”säkert land” hänger han upp det på fel symbol. Vilket annat barn som helst hade varit bättre. (Ledarsidorna)

Jag avslutar ett långt och desperat blogginlägg med Dick Erixon igen:

“Den filosofiska innebörden av det som nu sker i Sverige och Europa är att man förespråkar anarki framför lag och ordning. Man ställer inte längre upp på samhällskontraktets balanserande av rättigheter och skyldigheter. Vi går över till ett samhälle där tillfälliga känslostormar bestämmer. Ungefär som när tusentals “häxor” brändes på bål till följd av kollektiva känslostormar som ingen vågade gå emot.

Jag vänder mig med varje fiber av min existens mot anarki och statsmakten som masshysterins slav.

Samhällskontraktet ger medborgarna trygghet och frihet under förutsägbara lagar mot att man underkastar sig en statsapparat som med tvång får beskatta folket och har monopol på ordningsmakten. Om detta ersätts med anarki kommer ingen att vara beredd att uppfylla sina skyldigheter, som att betala skatt och följa lagarna. Välfärdsstaten kommer att falla samman som ett korthus.

Vi svenskar tar den tillit som finns mellan människor i vardagen för given. Men den är unik för Skandinavien. Denna tillit kräver att vi känner respekt för gemenskapen, att vi kan lita på att staten behandlar oss lika. Om anarki får råda, dvs känslosvall får styra vad som anses “rätt” för stunden, kommer denna tillit att elimineras på kort tid. Vi kommer att slå sönder den och det “hat” vi ser på nätet från både vänster och högerhåll kommer att gå över i regelrätta motsättningar där inga beslut kommer att vara möjliga att fatta gemensamt.
[…]

“Men det är ju människor på flykt. Läget är akut”, säger den som sväljer det medierna skriver.

Jo, men gör då det som är effektivt i flyktingkrisen — ge mat, husrum och drägliga villkor så nära hemregionerna som möjligt. Det är ju vansinnigt att överlåta krishanteringen till kriminella människosmugglare! Och var är de muslimska bröderna och systrarna i regionen? Rika grannländer som Saudiarabien tar emot NOLL flyktingar.

Varför ska vi i norr ta hand om islamistiska misslyckanden utan att ställa krav på grannarna i regionen? Och var är Ryssland, Kina och Indien?

Om man deklarerade att islam är en korrupt religion som förgör människor på samma sätt som kommunismen, då skulle det bli lite enklare att förstå logiken. Men det gör man inte. Samma personer som vill strunta i alla lagar och regler hyllar samtidigt islam och säger att alla som kritiserar dess uttryck är islamofober. Om islam är så fredlig, varför kan då inte syrierna stanna i muslimska världen?

Detta hyckleri gör mig rasande. Människor flyr därför att de halshuggs och säljs som sexslavar av islamister, men vi i Sverige måste tycka islam är en fredlig religion. Man kan inte bygga sympati genom att kräva lydnad inför lögner och falsk propaganda. Det håller inte.”

Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer på “Den moderiktiga falskheten

 1. Benny

  Men framförallt ställ frågan, Var är USA som ju till största delen är skyldig till eländet i mellanöstern? Utan deras vanvettiga krigande skulle ju varken Irak, Libyen eller Syrien vara katastrofområden…ska man skriva en lång krönika som den här gäller det att våga tala om vilka som är skyldiga till eländet och inte stoppa huvudet i sanden.

  1. Vickan Post author

   Du har helt rätt.
   Till mitt försvar måste sägas att krönikan skulle bli ännu längre om jag skulle ta upp all “orsak-verkan”.
   Det kommer fler texter, så allt kommer med ändå! Kortare texter. 😉

Leave a reply

required

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.