blattmann

Blattmann

“Terror, Bryssel och Paris. Dessa tre koncept sammanfattar i stora drag varför det internationella samfundet hållit andan under den senare delen av november och december 2015″.

Den schweiziske överbefälhavaren André Blattmann publicerades den 26 december en artikel i tidningen Schweiz am Sonntag.  Den handlade om terrorhotet mot Bryssel under jul- och nyårshelgen. Invånarna möttes av stridsfordon och soldater på gator och torg, som om de levde i en belägrad stad.

Blattmann skriver om ett snabbt förlopp av utomeuropeiska terrorhot i Europa, den fortsatta ekonomiska krisen och det stora flödet av flyktingar och ekonomiska migranter till Europa:

“Konkurrensen på arbetsmarknaden och de som tillkommer som ska försörjas gör att social oro inte kan uteslutas”, skriver han.  Hans konklusion är att Schweiz är särskilt utsatt på grund av att landet är beroende av kritisk infrastruktur i omkringliggande länder.
“Vårt välstånd är för första gången på länge hotad”, menar han.

Blattmann jämför situationen vi har i Europa med den som var aktuell vid fransk-tyska kriget 1870-71, första världskriget 1914-1918 och andra världskriget 1939-1945. Han uppmanar  också schweizarna att vara beredda på “krig, kriser och katastrofer”.

Han vill att schweizarna ska engagera sig i hemvärnet så att de är beväpnade och beredda på att självständigt försvara sig själva, men även sitt hemland och folk.

“Det finns inget annat alternativ”, förkunnar han.

Antagligen har han rätt. Men hemvärn och civil beväpning förutsätter att EUs nya vapenlagstiftning inte får genomslag. Krafter som inte vill oss väl är steget före.
Jag tror nämligen att grundorsaken till EUs förslag på nya vapenlagstiftning, sonika är ämnad att börja avväpna civilbefolkningen. Inte motarbeta terrorister, som den vill göra sken av.

Det kanske är dags att prata ur skägget och sluta försöka föra folket bakom ljuset nu? Förslagen slår nämligen enbart mot vanliga människors legala vapeninnehav. Argumenten i förslagen håller helt enkelt inte, varför de flesta förstår att krav på ny vapenlagstiftning handlar om något helt annat än terrorbekämpning. De utnyttjar bara oroligheterna i Europa i politisk syfte. Det är riktigt skrämmande.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a reply

required

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.