Igår skumpade vi iväg till arrenderad skog för att se var vi bäst kunde bygga vår cabin porn. Lustigt namn, men de naturnära närmast hobbit-liknande bebyggelserna i naturen där man lever väldigt enkla liv, kallas faktiskt så. Vårt ska värmas upp med vedspis, ha komposterande dass och el ska komma från solceller på taket och -förutom – jordkällare ska kyl kylas av luft. Helt oberoende.
Jag lånade min fars bil som han använder i sitt byggnadsarbete, vilken var en välsignelse. Flaket har flextop och är ett perfekt skydd för dels gevären (som annars låsts in i bilen i delar eller burits med i delar), dels byggmaterial och verktyg.
Det var tur, för det började regna när vi var halvvägs in i skogen. Helt emot väderprognosen. Vad annars?

*

*

Blöta tätt bebarrade grankvistar slog oss i ansiktet och vätte ner det mesta som inte var av vattentätt material. Jag sjönk ner i i myrmark ända till ena knäet och kunde tomma ena stöveln på kärrvatten.
Hade jag haft min egen bil med bara släp, så hade allt där varit genomsurt när vi kom tillbaka för att hämta det vi behövde. Tillbaka vid bilen ränslade vi av oss våra bördor och kunde tack vare flexitoppen först och främst klä på oss torra ombyten – eftersom det var där vi lagt alltihop. Det är våta och kallråa tider nu, så vi väntar ett tag innan vi bygger.

Men det är fortfarande förarbeta att göra; bygget ska mätas upp på plats och röjas.
Det är bara att sätta igång.

Print Friendly, PDF & Email
Posted in: Blogg.
Last Modified: april 15, 2016

Leave a reply

required

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.