*

*

Hur många partiledares inbjudan till Nobelfesten kommer dras in i år? Det är ju några stycken som har samma “människosyn” som Åkesson nu.

Visst har vi närt monstren:
“En tårögd Romson och generad Löfvén under tisdagens historiska presskonferens skulle kunna bli klimax på en period som måste vara bland de märkligaste i svenskpolitisk historia. Veckorna då idealismen fick ge sig för verkligheten. Omsvängningen är total och detsamma kan sägas om förvirringen, bland politiker såväl som horderna av politiska förståsigpåare i sociala medier.

Att diskutera volymer har gått från att vara fascistiskt till nödvändigt. Att varna för att det kan finnas terrorister i flyktingströmmar är plötsligt att ta ansvar. När Löfvén sa att Sverige varit naiva gick förstås topplocket hos horder av svenskar: ”tala för dig själv!”. Och så nu alltså detta klimax där regeringen gör en helomvändning i migrationspolitiken och är så nära att stänga gränserna att det enda som återstår är taggtråd. Politik som förut förkastats som fascistisk och känslokall är nu att ta ansvar. Politik som förut förkastats som fascistisk och känslokall är nu att ta ansvar.

Regeringens färska förslag för att minska migrationsströmmarna sägs vara ett sätt att likna övriga Europa. Samtidigt är det ett faktum att förslagen i mångt och mycket liknar det som Sverigedemokraterna föreslaget. Slutsats: övriga Europa för alltså till stora delar SD:s politik! Av någon anledning pratas det lite om detta, trots att det är uppenbart att nationalism, värnandet av den egna kulturen, protektionism och extrem vaksamhet mot islamism är helt naturliga inslag i många europeiska länder. Länder som struntar konventioner de skrivit på och som lägger ner stora pengar på att måla ut sitt land som ogästvänligt för flyktingar.

Man kan också titta på historien. I den aktuella dokumentärfilmen om Katarina Taikon som går på bio just nu kan man höra Olof Palme säga att visst ska Sverige vara generösa mot människor i nöd ”men vi måste ha en reglerad invandring”. Det handlade då om några hundratal romer som hade kommit till Sverige (lika många som kommer på ett dygn idag) och som då sågs som en gigantisk utmaning.

Så alltså, människor som vill föra en politik som förs i stora delar av Europa idag och som tycker ungefär som superhumanisten och människorättskämpen Olof Palme idag pekas ut som ”lågpannade as” (Sydsvenskans högprofilerade reporter Andreas Ekström) som man borde ”mura in i småstäderna de bor i och kasta bort nyckeln” (se här) och mycket annat för sina ”extrema” åsikter. Inte av nätpöbeln då, utan av respekterade journalister. Bland etablissemanget har stollarna föraktats brett. Det torde vara ganska unikt att media och politiker så unisont gått hand i hand i sin avsky mot SD med anhang. Jag vet inte hur många artiklar i utländsk press som jag läst på just detta tema av förvånande reportrar.

Det är inte märkligt att det skapar en frustration och ett hat.”

Dick Erixon:
S-MP-regeringen erkänner sin oduglighet.
“Regeringen slår till på bromsen i migrationsmottagandet. Det man till helt nyligen kallade rasism, främlingsfientlighet och okänsligt människoförakt är det man nu själv vill genomföra: Regeringen föreslår åtgärder för att skapa andrum för svenskt flyktingmottagande.

Vad säger det om Socialdemokratin och Miljöpartiet? Att man är odugliga på att regera landet i de orostider som nu råder.

Den här bloggen och andra har sedan länge sagt att de vidöppna gränserna kommer att leda till systemsammanbrott för svensk välfärdspolitik. Men det har bemötts med ovilja att ens ta ordet “volymer” i sin mun eftersom man påstått att det är allt det som ovan nämnts.

Nu tvingas man — av verkligheten — inse att kritikerna hade rätt.

Skälet till att så många söker sig till just Sverige beror på att makthavarna spridit ut att alla som vill är välkomna. Signalpolitiken har varit tydlig. Danmark har rätt när man säger att Sverige får ligga som man bäddat. Den groteska utopism och världsfrånvända idealism som dominerat flertalet partier och medier i ett halvår har skapat alla de problem som landet nu står inför. Något man borde insett från början.

Regeringen borde avgå. Den har tydligare än någonsin visat att man inte är förmögen att regera utifrån sunda och förnuftiga analyser av samhällsutvecklingen i landet och i vår omvärld.”

CUl20lAXAAAdO-F

 

“Politik handlar alltid om prioriteter där resurserna är begränsade och grupper naturligt ställs mot varandra när det krisar och resurserna tryter. Sådan är verkligheten som nu även hunnit ikapp Miljöpartiet.

Om dessutom extremisterna i Miljöpartiet nu konstaterat att deras egen politik är förödande för landet är nog Sverige troligen betydligt närmare kollaps än vi anar, vilket Ingrid Carlqvist redan konstaterat i Gatestone Institute. […]

Romson fick nämligen frågan varför Miljöpartiet inte lämnar regeringen. Svaret var att ”Då hade det kunnat fattas ännu mer fruktansvärda beslut”. Detta är en öppen anklagelse om att Sveriges statsminister och Romsons direkta chef är kapabel till hemska saker utan Romsons vägledning i regeringen.

Dels undrar jag var statsministern anser om det uttalandet, oavsett vad man anser om statsministern. Dels undrar jag om det är passande för en vice statsminister att anklaga statsministern för något sådant extremt olämpligt. “(Björn Nordström)

Som sagt. “Fler ministrar borde gråta”.
CUldMUJWEAADaCP

Print Friendly, PDF & Email

Leave a reply

required

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.